2014.07.06.
11:07

Írta: Silye Sándor

Durvaság van, gól meg alig...

Már csak négy csapat maradt állva a labdarúgó világbajnoki sorozatban Brazíliában: két Dél-hogy amerikai, Brazília, Argentína, és két európai, Németország és Hollandia. Közülük bármelyik felérhet a labdarúgó világ tetejére. 

A nyolcaddöntők előtt foglalkoztam utoljára a vb-vel, kíváncsi voltam, milyen különbség lesz látható a legjobb 8, illetve 4 közé kerülését rendezett meccseken? Kijelenthető, hogy szembetűnő. A számok alapján is. Mert: a legjobb 16 csapat meccsein átlagban csatánként 2,25 gólt láthattunk, ugyanez a negyeddöntőkön 1,22 volt. A nyolcaddöntők során láthattunk több jó, pörgős meccset, még azt is kijelenthettük, érdemes volt kivárni az éjszakába nyúló összecsapások végét. Na, nem mindegyikét...A negyeddöntők pedig álmosítók, unalmasak voltak, a csak egy gól és más semmi igazsága érvényesült - a statisztika is ezt üzente. Kemény, durva játék, gyenge játékvezetés, óvatos futball jellemezte e négy fontos meccset. Jellemző: az argentinok úgy vélekedtek, egy fél gól is elég lesz, csak ezzel menjenek tovább, a brazil Scolari mester ama véleményének adott hangot: nem a szép játék, hanem a győzelem a fontos. Lassan megvalósul Moldova György ama humornak szánt írása, amely mára vízióvá lett: a két csapat bevonul a saját 16-osára, leülnek a  gólvonalra, és várják, hogy a másik kezdeményezzen. Na, azt várhatják, letelik a 90 perc, az iksz meg mindenkinek jó. Ez lenne az ezerszer áldott foci vége. Közelítünk már...

Sok a sérülés, a játékvezetők ténykedése okot ad a háborgásra. Neymar sérülése számára a vb végét jelenti, nehéz helyzetben lesznek a házigazdák nélküle. Ugyanis egyetlen művészüket veszítették el, a jól képzett iparosokkal kérdés, mire mennek kedden a németek ellen? Az argentin játékmester, di Maria sem biztos, hogy labdába rúg, ez pedig mind az európaiak esélyét növelheti (hetné). Egyik sérülés sem durva szabálytalanság végén született, de volt olyan durvaság, ami kettős csonttöréssel, és harapás, ami komoly szankciókkal járt. A két távoli ország focija aranybánya, elképzelhető, hogy meg tudják oldani - tudják megoldani! - hiányzó klasszisaik hiányát. Következnek az elődöntők, esti 10 órás kezdéssel, "másnapi" befejezéssel. Túl sok mindent nem várok az izgalmakon kívül. Mert itt a tét már akkora lesz, hogy bénítja a labda, a játék szárnyalását.

Jaj, csak tévednék...!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepnapok.blog.hu/api/trackback/id/tr766477255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása